zaterdag 22 maart 2014

Rode koontjes, verbrande neuzen en blauwe handen

Weet je wat mij nou tof lijkt? Een afstandsbediening waar je kleuren mee kunt verwisselen. Want kleuren, daar raak ik nou van geïnspireerd. Een hemel met een mooi kleurtje, mijn nagels met een mooi kleurtje, of een oogkleurtje, daar raak ik nou blij van.
Ben trouwens al mijn hele leven geobsedeerd door ogen. Voor degene die dat nog niet wisten. Ogen zijn zo ontzettend fascinerend... Pijn, geluk, liefde, alles valt af te lezen van iemands ogen. En dan die kleuren! Gek weetje: Ik onthou op de 1 of andere manier heel goed de kleur van iemands ogen.

Dus... Kleur. Kleurtjes. Ik haat inkleuren. Inkleuren is zo ongeveer het meest stomme in het leven. Dus als ik toch die afstandsbediening heb, laat ik mijn tekeningen zo inkleuren. Ook als ik iets ontzettend romantisch meemaak (wat nooit gebeurt, maar allez), kleur ik alles rood. Ben ik boos, tover ik een regenboog, die er dan voor zorgt dat ik gelijk weer vrolijk ben. Nog een leuk weetje: Bij de grieken heette vroeger de Godin van de regenboog........ IRIS. En er zit ook een iris in je oog. En een hele mooie bloem heet ook een iris. Misschien dat ik daarom ook wel van kleuren, ogen en bloemen hou.

Op dit moment heb ik die afstandsbediening niet echt meer nodig, want wtf doe ik binnen, nu het buiten zomers kleurt en het bijna bikiniweer is? Ook toveren lieve vriendinnen een lach op mijn gezicht en word ik heel blij van de zon die lekker schijnt. Eindelijk weer naar buiten in de pauze's, in plaats van in die bedompte aula rond te hangen. Eindelijk weer ijsjes kopen is een tussenuur, of genieten van de wereld die weer kleurrijk en mooi begint te worden. Toch klopt de uitspraak ''Maart roert zijn staart" ├ęcht wel, want ik heb regelmatig nog wel eens last van wintertenen.

Dit was dus een post die ik al voor de vakantie schreef.... Het is nooit gelukt hem te posten, dus dan nu alsnog. De foto's die bovenaan stonden heb ik al heeel lang geleden gemaakt terwijl ik me kapot verveelde in de auto.

1 opmerking:

Ik vind het altijd leuk om jullie reacties op mijn blog te lezen. En natuurlijk neem ik ook een kijken op jouw blog! Ik hou van mijn lezers!