zaterdag 4 mei 2013

Anti-verkoudheid

Hey cuties,

Ik ben de laatste week flink aan het snotteren geweest. Gelukkig is de grootste verkoudheid al flink over. Ik ben op internet gaan zoeken naar goede anti-verkoudheid tips. Welke voedingsmiddelen moet je eten om van die druipende neus af te komen? 
Dit:


1. Vis
Vette vis - zoals zalm, tonijn en makreel - bevat omega 3. Omega 3 gaat ontstekingen tegen. Hoe minder ontstekingen in je lichaam, hoe beter je imuunsysteem is en des te kleiner de kans op een verkoudheid wordt. 


2. Knoflook
Je gaat er helaas wel van stinken, maar dat moet je er voor over hebben... Knoflook bevat allicine. Allicine is een stofje dat bacterieën bestrijdt. De allicine verdampt wanneer je de knoflook verhit. Het is dus wel belangrijk om de knoflook rauw te eten. 

3. Sinaasappels en Grapefruits
Citrusvruchten - zoals sinaasappels en grapefruits - bevatten vitamine C. Vitamine C voorkomt een verkoudheid niet, maar zorgt er wel voor dat het minder lang duurt. Vitamine C versterkt je imuunsysteem: hoe sterker je imuunsysteem, des te eerder de slechte bacterieën uit je lichaam verdwijnen. 

4. Kruidenthee
Thee met honing werkt natuurlijk goed tegen een zere keel, maar kruidenthee - zoals groene thee en kamille thee - bevat ook nog eens antioxidanten. En die antioxidanten zorgen ervoor dat je minder snel de griep of een verkoudheid krijgt. Als je al een verkoudheid hebt opgelopen, is het juist belangrijk om normale thee te vermijden. De cafeïne die in deze thee zit, ontrekt vocht aan je lichaam. Terwijl je tijdens een verkoudheid of de griep juist veel vocht nodig hebt. 

5. Pure chocolade
Pure chocola met 70 % of meer cacao bevat antioxidanten en zink. Antioxidanten beschermen je tegen een verkoudheid en zink zorgt er voor dat je verkoudheid minder lang duurt. Een goed excuus om chocola te eten!

En nummer vijf is niet eens zo erg om te eten toch? Byebye snotneus!

Love, Iris

3 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen! Ik ben ook al de hele tijd verkouden, maar dat komt meer door mijn hooikoorts, maar ik ga één van deze dingen zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super handig haha! :D Ik eet wel veel
  mandarijnen en drink veel kruidenthee
  als ik verkouden ben.

  Ik volg je op Bloglovin! Volg je terug? :D

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om jullie reacties op mijn blog te lezen. En natuurlijk neem ik ook een kijken op jouw blog! Ik hou van mijn lezers!