dinsdag 11 juni 2013

How to survive: proefwerkweek

Wat is het vandaag weer een fijn dagje. De zon schijnt, en ik moest maar de eerste drie uur naar school. Heerlijk! Maar wel een minpuntje, nadat ik dit bericht heb geschreven, moet ik dringend gaan leren voor de
proefwerkweek! Hoe ga ik dit overleven...

Elke laatste schoolweek heeft iedereen een proefwerkweek. Elke dag twee proefwerken maken, en dat een hele week lang. Ik begin morgen, op woensdag, en eindig op volgende week dinsdag.
Na de twee proefwerken mag je naar huis toe, en heb je de rest van de dag nog om te leren. (je hoeft niet alleen maar te leren, want je hebt redelijk veel tijd over: PARTY!)

Ik ben zaterdag begonnen met een schema opstellen en heb al een beetje geleerd. Ik weet het, dit klinkt heel nerderig, maar ik heb geen zin in stress, of in slechte cijfers. Als ik ga leren, zit ik toch wel graag op mijn kamer. Lekker licht, en een groot bureau. Het is er wel een beetje koud, maar als ik leer, leer ik ingepakt in een dikke joggingsbroek en een oversized trui. Dan komt mijn moeder nog een paar druifjes brengen, en dan ben ik in no-time klaar met leren voor die dag. 

Wat ik ook ga doen in deze week, is vroeg gaan slapen. De laatste tijd kom ik niet meer aan mijn gebruikelijke 8 uur slaap, en als ik eindelijk in bed lig, val ik niet in slaap door gedachtes die door mijn hoofd spoken. Een goede tip als je niet in slaap kunt komen: Concentreer je op je ademhaling. Haal diep adem door je neus, en let er op je dat buik nu bol wordt. Adem uit door je mond, en laat je buik nu weer dunner worden. Vaak val ik dan best wel snel in slaap.

Ook gezond(er) eten staat op mijn lijstje. Door veel fruit te eten, voel ik me vaak beter. Als ik een halve pot pindakaas naar binnen werk ben ik vaak een beetje misselijk, dus hier ga ik mee kappen. Ik heb een grote verslaving aan druiven, dus dit komt wel goed.  

En minder op mijn gsm was sowieso een Juni to do. Maar ik ga, als ik ga leren, mijn gsm gewoon uitzetten. Geen berichtjes waar je persé even op wilt reageren. Als ik reageer op een berichtje zit ik uiteindelijk een half uur op mijn gsm, en dat schiet niet heel erg op...

Ik hou jullie op de hoogte hoe mijn week er aan toe gaat! 

Love, Iris

P.S. Mijn naamgenoten zijn ook weer volop in de bloei :)
1 opmerking:

  1. Dat werkte voor mij ook het best; gewoon de telefoon uit. Succes nog even!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om jullie reacties op mijn blog te lezen. En natuurlijk neem ik ook een kijken op jouw blog! Ik hou van mijn lezers!